Amikor meghívást kaptam, hogy bemutassam festményeimet a cserkeszőlői Baghy-Szinyei Merse Kúriában, azonnal megállapítottam, hogy ez tökéletes hely arra, hogy képeimet kiállítsam. A hely egyszerű eleganciája magával ragadott. A kastély maga is a művészet egy megtestesülése. Az impozáns épület, amely egyszerre hordozza magában a múlt eleganciáját és a természet közelségének nyugalmát, tökéletes díszletet biztosít a műalkotások számára.

Sokféle technikával és anyaggal dolgozom. Az utóbbi időben az akvarell az egyik kedvenc műfajom, erre a kiállításra is leginkább ilyen technikával készült képet hoztam. Szeretett témám a természet, a Kúria falaira is főleg a tájképeim kerültek.

A kiállítás különlegessége, hogy kétféle művészeti ág találkozott egymással, az építészet és a festészet. Körmendi Ferenc, a gyufamakett-készítés mestere is részt vett az eseményen. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy egy ilyen kivételes tehetséggel közösen állíthattam ki munkáimat a Kúriában. Ferenc lenyűgöző részletességgel és türelemmel készíti el híres magyar épületek gyufamakettjeit, amelyek mindegyike egyedülálló mestermű. Alkotásai a magyar kultúrát és örökséget idézik meg. A kiállításon a látogatók testközelből csodálhatták meg olyan ikonikus épületek makettjeit, mint a Parlament vagy a szegedi Dóm.

A kiállítás igazán különleges hangulatban telt. A Baghy-Szinyei Merse Kúria nemcsak az alkotásoknak adott méltó otthont, de egy hangulatos délutánt is teremtett a látogatóknak. A barátságos légkörben mindenki megtalálta a helyét: volt, aki hosszan időzött egy-egy kép, vagy makett előtt, míg mások inkább beszélgettek és megosztották egymással gondolataikat. Az esemény különlegességét tovább fokozta, hogy a vendégek a kastély borospincéjét is megtekinthették. Ez a felfedezés valódi élményt nyújtott a résztvevőknek.

Hálás vagyok mindenkinek, aki eljött, és részese lett ennek a közös élménynek. Külön szeretnék köszönetet mondani a Baghy-Szinyei Merse Kúria munkatársainak és a kiállítás szervezőinek, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy alkotásaink kiállításra kerüljenek. Az ő támogatásuk nélkül ez az esemény nem valósulhatott volna meg. Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy egy ilyen különleges helyszínen oszthattam meg alkotásaimat.

Remélem, hogy mindenki, aki végigsétál a kiállításon, egy kicsit máshogy látja majd a világot.